Componenţa biochimică a drojdiilor din sedimente vinicole
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
774 13
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-21 13:08
SM ISO690:2012
CHISELIŢĂ, Oleg; USATÎI, Agafia; CHIRIŢA, Elena; TOPALĂ, Lilia; CHISELIŢA, Natalia; MOLODOI, Elena. Componenţa biochimică a drojdiilor din sedimente vinicole. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii. 2008, nr. 1(304), pp. 132-137. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 1(304) / 2008 / ISSN 1857-064X

Componenţa biochimică a drojdiilor din sedimente vinicole

Pag. 132-137

Chiseliţă Oleg, Usatîi Agafia, Chiriţa Elena, Topală Lilia, Chiseliţa Natalia, Molodoi Elena
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
Disponibil în IBN: 1 decembrie 2013


Rezumat

În baza principiilor bioactive microbiene se elaborează diferite tipuri noi de suplimente alimentare şi furajere. Din rândul companiilor producătoare de suplimente fac parte aşa firme cunoscute, cum ar fi Alltech (Nicolasvilli, Kentuki); Biokon (Leksington, Kentuki); Biotal (Izen Preari, Minesota) şi altele [2]. Drojdiile de vin, care după recuperarea alcoolului sunt aruncate, pot servi ca o excelentă sursă de bioproduse deosebit de valoroase (concentrate proteico – vitaminice bogate în aminoacizi esenţiali şi imunoactivi, lipide, bogate în acizi graşi polinesaturaţi, ergosterol - provitamina D, glucide, etc.). Totodată produsele din drojdiile de vin pot fi obţinute la un preţ convenabil pentru potenţialii beneficiari.