Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
961 41 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-18 17:13 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
005.96:338.439(478-22) (1) |
Tipuri de management (317) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1504) |
SM ISO690:2012 SÎRBU, Adrian. Managementul resurselor umane în sectorul agroalimentar
. In: Economie şi Sociologie, 2012, nr. 4, pp. 175-182. ISSN 1857-4130. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Economie şi Sociologie | ||||||
Numărul 4 / 2012 / ISSN 1857-4130 | ||||||
|
||||||
CZU: 005.96:338.439(478-22) | ||||||
Pag. 175-182 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Principala bogăţie a ţării la nivel macroeconomic şi a întreprinderii la nivelul microeconomic o constituie resursa umană, ca unic factor capabil de a valorifica creator toate celelalte resurse ale macromediului şi ale întreprinderii însăşi, principalul factor al procesului de producţie în toate întreprinderile şi, în acelaşi timp, ca problemă cheie în restructurarea întreprinderii. Aspectele analizei potenţialului uman vizează: numărul mediu de salariaţi, structura (pe vârste, formare, competenţă, dinamism, capacitate de adaptare), climat social şi motivare, competenţă şi adaptabilitate, mobilitate, utilizarea timpului de muncă, eficienţa utilizării resursei umane. În cercetarea expusă mai jos va fi identificată gestiunea resurselor umane din Republica Moldova în sectorul agroalimentar din punct de vedere cantitativ şi structural, în special ponderea populaţiei Republicii Moldova pe medii de reşedinţă şi pe sexe. |
||||||
Cuvinte-cheie agricultură, resurse umane, populaţie, analiză economică, dinamică |
||||||
|