Managementul resurselor umane în sectorul agroalimentar
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
961 41
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-18 17:13
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
005.96:338.439(478-22) (1)
Tipuri de management (317)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1504)
SM ISO690:2012
SÎRBU, Adrian. Managementul resurselor umane în sectorul agroalimentar . In: Economie şi Sociologie, 2012, nr. 4, pp. 175-182. ISSN 1857-4130.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economie şi Sociologie
Numărul 4 / 2012 / ISSN 1857-4130

Managementul resurselor umane în sectorul agroalimentar
CZU: 005.96:338.439(478-22)

Pag. 175-182

Sîrbu Adrian
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 10 decembrie 2013


Rezumat

Principala bogăţie a ţării la nivel macroeconomic şi a întreprinderii la nivelul microeconomic o constituie resursa umană, ca unic factor capabil de a valorifica creator toate celelalte resurse ale macromediului şi ale întreprinderii însăşi, principalul factor al procesului de producţie în toate întreprinderile şi, în acelaşi timp, ca problemă cheie în restructurarea întreprinderii. Aspectele analizei potenţialului uman vizează: numărul mediu de salariaţi, structura (pe vârste, formare, competenţă, dinamism, capacitate de adaptare), climat social şi motivare, competenţă şi adaptabilitate, mobilitate, utilizarea timpului de muncă, eficienţa utilizării resursei umane. În cercetarea expusă mai jos va fi identificată gestiunea resurselor umane din Republica Moldova în sectorul agroalimentar din punct de vedere cantitativ şi structural, în special ponderea populaţiei Republicii Moldova pe medii de reşedinţă şi pe sexe.

Principala bogăţie a ţării la nivel macroeconomic şi a întreprinderii la nivelul microeconomic o constituie resursa umană, ca unic factor capabil de a valorifica creator toate celelalte resurse ale macromediului şi ale întreprinderii însăşi, principalul factor al procesului de producţie în toate întreprinderile şi, în acelaşi timp, ca problemă cheie în restructurarea întreprinderii. Aspectele analizei potenţialului uman vizează: numărul mediu de salariaţi, structura (pe vârste, formare, competenţă, dinamism, capacitate de adaptare), climat social şi motivare, competenţă şi adaptabilitate, mobilitate, utilizarea timpului de muncă, eficienţa utilizării resursei umane. În cercetarea expusă mai jos va fi identificată gestiunea resurselor umane din Republica Moldova în sectorul agroalimentar din punct de vedere cantitativ şi structural, în special ponderea populaţiei Republicii Moldova pe medii de reşedinţă şi pe sexe.

Cuvinte-cheie
agricultură, resurse umane, populaţie, analiză economică, dinamică