Caracteristica complexului enzimatic sintetizat de tulpina aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02a în cultură submersă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
881 4
Ultima descărcare din IBN:
2019-01-12 20:49
SM ISO690:2012
STRATAN-BINZARI, Maria. Caracteristica complexului enzimatic sintetizat de tulpina aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02a în cultură submersă. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2008, nr. 1(304), pp. 142-146. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 1(304) / 2008 / ISSN 1857-064X

Caracteristica complexului enzimatic sintetizat de tulpina aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02a în cultură submersă

Pag. 142-146

Stratan-Binzari Maria
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 14 decembrie 2013


Rezumat

Enzimele prezintă mari perspective pentru diversificarea proceselor tehnologice în care sunt antrenate. Dintre hidrolaze – enzimele care scindează polimerii macromoleculari în secvenţe mai mici sau în precursori simpli, amilazele după amploarea utilizării în procese industriale ocupă un loc primar [3, 4, 13]. Bacteriile si fungii miceliali sunt surse performante de enzime amilolitice. Dintre bacterii ca buni producători de amilaze se evidenţiază speciile genului Bacillus. Din rândul fungilor miceliali sunt marcaţi reprezentanţii genului Aspergillus, distinşi prin sinteza complexelor amilolitice cu însuşiri tehnologice înalte, în marea parte a lor - enzime exocelulare [10, 12].