Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
881 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2019-01-12 20:49 |
SM ISO690:2012 STRATAN-BINZARI, Maria. Caracteristica complexului enzimatic sintetizat de tulpina aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02a în cultură submersă. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2008, nr. 1(304), pp. 142-146. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | ||||||
Numărul 1(304) / 2008 / ISSN 1857-064X | ||||||
|
||||||
Pag. 142-146 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Enzimele prezintă mari perspective pentru diversificarea proceselor tehnologice în care sunt antrenate. Dintre hidrolaze – enzimele care scindează polimerii macromoleculari în secvenţe mai mici sau în precursori simpli, amilazele după
amploarea utilizării în procese industriale ocupă un loc primar [3, 4, 13]. Bacteriile si fungii miceliali sunt surse performante de enzime amilolitice. Dintre bacterii ca buni producători de amilaze se evidenţiază speciile genului Bacillus. Din rândul fungilor miceliali sunt marcaţi reprezentanţii genului Aspergillus, distinşi prin sinteza complexelor amilolitice cu însuşiri tehnologice înalte, în marea parte a lor - enzime exocelulare [10, 12].
|
||||||
|