Studiul aspectelor biotehnologice de utilizare a algei roşii Porphyridium cruentum (Näg) CNM-AR-01 în calitate de sursă de acid eicosapentaenoic
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1026 8
Ultima descărcare din IBN:
2022-06-28 16:47
SM ISO690:2012
CEPOI, Liliana, RUDI, Ludmila, SOBOLEVA, Inessa, MISCU, Vera, IAŢCO, Iulia, CHELMENCIUC, Viorica. Studiul aspectelor biotehnologice de utilizare a algei roşii Porphyridium cruentum (Näg) CNM-AR-01 în calitate de sursă de acid eicosapentaenoic . In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2008, nr. 7(17), pp. 10-15. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 7(17) / 2008 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Studiul aspectelor biotehnologice de utilizare a algei roşii Porphyridium cruentum (Näg) CNM-AR-01 în calitate de sursă de acid eicosapentaenoic

Pag. 10-15

Cepoi Liliana1, Rudi Ludmila1, Soboleva Inessa2, Miscu Vera1, Iaţco Iulia1, Chelmenciuc Viorica1
 
1 Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM,
2 Institutul de Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

Polyunsaturated fatty acids (eicosapentaenoic and arachidonic acids) are investigated for the use of it in food and pharmaceutical industries. Microalgae Porphyridium cruentum CNM-AR-01 strain is one of the potential sources of polyunsaturated fatty acids. Some complex compounds of Zn(II) with amino acids have been used as chemical stimulators for polyunsaturated fatty acids biosynthesis.