Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
887 21 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-25 15:28 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.8 (101) |
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94) |
SM ISO690:2012 SANDULACHI, Elisaveta. Conceptul Activităţii apei în produsele din fructe şi legume cu umiditate maximă. In: Intellectus, 2012, nr. 3, pp. 103-109. ISSN 1810-7079. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 3 / 2012 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.8 | ||||||
Pag. 103-109 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest studiu include metodologia de obţinere a produselor calitative din fructe și legume cu umiditate maximă, o valoare nutritivă înaltă, sigure pentru consum. Este abordată o nouă tehnologie de conservare a alimentelor prin obstacole. Pe parcursul ultimului deceniu, utilizarea acestor abordări
tehnologice a generat importante evoluţii ale tehnologiilor inovatoare, care permit obţinerea unor produse din fructe conservate, cu umiditate înaltă,ce ar putea fi stocate timp de 3-8 luni fără refrigerare. Aceste tehnologii sunt bazate pe o combinare de factori inhibitori pentru a combate efectele nocive ale microorganismelor din fructe și legume, inclusiv
factorii suplimentari, reducându-se substan$ial pierderile privind calitatea materiilor prime. O reducere minimală a activită$ii apei (aw 0,94-0,98), controlul pH (pH 3,0-4,1), tratament termic lejer, adaosul de conservanţi (1,500 ppm) și aditivi – aceștia sunt factorii determinanţi ai tehnologiei de conservare, având drept bază conceptul activităţii apei. În baza schemei-algoritm elaborate, putem obţine produse
funcţionale, cu o valoare nutritivă superioară, sigure pentru consum. |
||||||
|