Importanţa alimentară şi producerea sucului de tomate in Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
693 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-19 02:42
SM ISO690:2012
CALMÂŞ, Valentina. Importanţa alimentară şi producerea sucului de tomate in Republica Moldova . In: Analele Ştiinţifice ale Academiei de Studii Economice din Moldova, 2010, nr. 8, pp. 138-141. ISSN 1857-1433.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Academiei de Studii Economice din Moldova
Numărul 8 / 2010 / ISSN 1857-1433

Importanţa alimentară şi producerea sucului de tomate in Republica Moldova

Pag. 138-141

Calmâş Valentina
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 27 noiembrie 2013


Rezumat

Fruit and vegetable juices represent an important food source for human body, duet of the protective effects against different diseases. Of all canned products produced in Moldova, it is about 60% juice, of which 90% is exported abroad. The largest share of vegetables juice produced in Moldova it is tomato juice. Currently, areas under tomatoes in Moldova fell 3 times and the amount of harvested vegetables fell 3,5-4,5 times, leading to the decrease in the volume of the produced and exported juice.