Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
858 10 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-21 23:07 |
SM ISO690:2012 CASIAN, Igor, CASIAN, Ana, UNGUREANU, Ion. Variabilitatea compoziţiei chimice şi contribuţii la standardizarea fructelor de armurariu (Silybum marianum (L.) Gaertn)
. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2012, nr. 1(13), pp. 313-316. ISSN 1857-1719. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu” | ||||||
Numărul 1(13) / 2012 / ISSN 1857-1719 | ||||||
|
||||||
Pag. 313-316 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Analiza chimică a 12 eşantioane de fructe de armurariu, cultivate în diferite localităţi, a arătat o variabilitate considerabilă a conţinutului diferitor fracţii de flavonolignane. Reproducerea mostrelor acestei plante în condiţii identice de creştere ne permite să presupunem, că această variabilitate este condiţionată de prezenţa diferitor genotipuri. Pentru a asigura posibilitatea obţinerii extractului uscat de armurariu, corespunzător cerinţelor Farmacopeei Europene, recomandăm introducerea unor modificări la monografia farmacopeică pentru fructe de armurariu, iar producătorilor de materie primă – de a efectua selectarea materialului semincer după compoziţia chimică. |
||||||
Cuvinte-cheie Silybum marianum, flavonolignane, standardizare farmaceutică |
||||||
|