Studiul proprietăţilor fizice ale comprimatelor orodispersabile cu maleat de clorfeniramină
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
955 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-20 11:24
SM ISO690:2012
DIUG, Octavian, FATHIBAROUD, AllaaM., DIUG, Eugen. Studiul proprietăţilor fizice ale comprimatelor orodispersabile cu maleat de clorfeniramină. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2012, nr. 1(13), pp. 285-288. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 1(13) / 2012 / ISSN 1857-1719

Studiul proprietăţilor fizice ale comprimatelor orodispersabile cu maleat de clorfeniramină

Pag. 285-288

Diug Octavian, FathiBaroud AllaaM., Diug Eugen
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 2 decembrie 2013


Rezumat

Study of the physical properties of chlorpheniramine maleate orodispersible tablets Were investigated physical properties of chlorpheniramine maleate with tablets orodispersible. It is observed that with increasing porosity tablet compression pressure value decreases. Simultaneously increases the tablet disintegration time for all methods of determination. A higher capacity of water absorption is observed in the first 3 minutes, all the compression values. Appreciable volume changes observed in the tablets obtained from the pressure of 120 N and croscarmellose sodium concentration of 30%, the volume increased 6 times.

Au fost cercetate proprietăţile fizice ale comprimatelor orodispersabile cu maleat de clorfeniramină. S-a observat că, odată cu creşterea valorii presiunii de comprimare porozitatea comprimatelor scade. Concomitent creşte timpul de dezagregare al comprimatelor, pentru toate metodele de determinare. O capacitate mai mare de absorbţie a apei se observă în primele 3 minute, la toate valorile presiunii de comprimare. Modificări de volum mai apreciabile se observă la comprimatele obţinute la valoarea presiunii de 120 N şi o concentraţie a croscarmelozei sodice de 30%, la care volumul s-a mărit de 6 ori.