Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
886 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2018-05-30 11:44 |
SM ISO690:2012 STEPURINA, Tatiana, ROTARI, Vitalie. The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values
. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2012, nr. 1(51), pp. 84-92. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | |||||
Numărul 1(51) / 2012 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | |||||
|
|||||
Pag. 84-92 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Hidroliza fazeolinei native, proteina de rezervă principală din seminţele de fasole (Phaseolus vulgaris L.), de către
papaină la diferite valori ale pH-ului, în diapazonul 4,6-8,0, a fost studiată în condiţii in vitro. A fost determinat că
faseolina este modificată de către proteoliza limitată la toate pH-urile investigate. Această modificare rezultă în
formarea fragmentelor ce corespund aproximativ jumătăţii de subunitate a fazeolinei native, care rămân asociate în
structura cuaternară a moleculei, producând fazeolina-Pap. La pH-uri mai înalte de 6,2 o parte din fazeolina-Pap este
complet hidrolizată de către papaină, ceea ce indică la faptul că asocierea fazeolinei în structuri supramoleculare la pH
acid îi conferă, probabil, rezistenţă la proteoliză. |
|||||
|