The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
886 2
Ultima descărcare din IBN:
2018-05-30 11:44
SM ISO690:2012
STEPURINA, Tatiana, ROTARI, Vitalie. The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values . In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2012, nr. 1(51), pp. 84-92. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(51) / 2012 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values

Pag. 84-92

Stepurina Tatiana, Rotari Vitalie
 
Moldova State University
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

Hidroliza fazeolinei native, proteina de rezervă principală din seminţele de fasole (Phaseolus vulgaris L.), de către papaină la diferite valori ale pH-ului, în diapazonul 4,6-8,0, a fost studiată în condiţii in vitro. A fost determinat că faseolina este modificată de către proteoliza limitată la toate pH-urile investigate. Această modificare rezultă în formarea fragmentelor ce corespund aproximativ jumătăţii de subunitate a fazeolinei native, care rămân asociate în structura cuaternară a moleculei, producând fazeolina-Pap. La pH-uri mai înalte de 6,2 o parte din fazeolina-Pap este complet hidrolizată de către papaină, ceea ce indică la faptul că asocierea fazeolinei în structuri supramoleculare la pH acid îi conferă, probabil, rezistenţă la proteoliză.