Analiza compoziției chimice a cărnii de iepure pentru introducerea în alimentația copiilor mici
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
185 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-22 11:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.073.051 (1)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
SM ISO690:2012
GRUMEZA-CLEFOS, Irina, POPA, Nicolae. Analiza compoziției chimice a cărnii de iepure pentru introducerea în alimentația copiilor mici. In: Ştiinţă, educaţie, cultură , Ed. 1, 21 octombrie 2022, Chisinau. Comrat: Universitatea de Stat din Comrat, 2023, Vol.1, pp. 365-370. ISBN 978-9975-83-254-0; 978-9975-83-255-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţă, educaţie, cultură
Vol.1, 2023
Conferința "Ştiinţă, educaţie, cultură"
1, Chisinau, Moldova, 21 octombrie 2022

Analiza compoziției chimice a cărnii de iepure pentru introducerea în alimentația copiilor mici

CZU: 637.073.051

Pag. 365-370

Grumeza-Clefos Irina1, Popa Nicolae2
 
1 Școala Doctorală a Universității Tehnice a Moldovei,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 aprilie 2023


Rezumat

The results of the study on the composition of rabbit meat are presented with the aim of diversifying the assortment of meat products for small children (from 7 months). It was found that rabbit meat is an important source of protein up to 20,61g/100g product, with a low fat content – 2,95g/100g product. It is noted that rabbit meat satisfies more than 50% of the daily intake of animal protein, which makes it possible to attribute rabbit meat products to functional products without adding additional raw materials, being also a beneficial food in the growth and development of children small.

Cuvinte-cheie
quality indices, nutritional value, proteins, fats, calories, meat products, meat paste, healthy eating