Activitatea antioxidantă şi antiradicalică aextractului etanolic de astaxantină
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1053 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-04 19:57
SM ISO690:2012
MISCU, Vera, RUDI, Ludmila, CEPOI, Liliana, CHIRIAC, Tatiana, COJOCARI, Angela, RUDIC, Valeriu. Activitatea antioxidantă şi antiradicalică aextractului etanolic de astaxantină. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2009, nr. 3(309), pp. 127-136. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 3(309) / 2009 / ISSN 1857-064X

Activitatea antioxidantă şi antiradicalică aextractului etanolic de astaxantină

Pag. 127-136

Miscu Vera, Rudi Ludmila, Cepoi Liliana, Chiriac Tatiana, Cojocari Angela, Rudic Valeriu
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 3 decembrie 2013


Rezumat

Stresul oxidativ, care generează specii reactive de oxigen şi nitrogen, este unul din factorii patogenezei multor stări patologice ca ateroscleroza, diabetul, afecţiunile neurodegenerative, cancerul şi altele [5, 10, 17, 28]. Suplimentarea antioxidativă a organismului uman prin utilizarea antioxidanţilor naturali în tehnologiile alimentare şi farmaceutice, crează o alternativă promiţătoare metodelor de prolaxie existente de atenuare a stresului oxidativ deteriorator [9,31]. În prezent, antioxidanţii naturali de origine vegetală, spre deosebire de cei sintetici, sunt preferaţi în tehnologiile de procesare a alimentelor, precum şi în calitate de produse nutraceutice datorită unei biodisponibilităţi superioare. În ultimii ani, în calitate de surse de substanţe antioxidante cu utilizare în industria alimentară şi farmaceutică, sunt studiate microalgele [24].

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Miscu, V.G.</dc:creator>
<dc:creator>Rudi, L.B.</dc:creator>
<dc:creator>Cepoi, L.E.</dc:creator>
<dc:creator>Chiriac, T.V.</dc:creator>
<dc:creator>Cojocari, A.I.</dc:creator>
<dc:creator>Rudic, V.F.</dc:creator>
<dc:date>2009-01-01</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'>Stresul oxidativ, care generează specii reactive de oxigen şi nitrogen, este unul
din factorii patogenezei multor stări patologice ca ateroscleroza, diabetul, afecţiunile
neurodegenerative, cancerul şi altele [5, 10, 17, 28]. Suplimentarea antioxidativă a
organismului uman prin utilizarea antioxidanţilor naturali în tehnologiile alimentare
şi farmaceutice, crează o alternativă promiţătoare metodelor de prolaxie existente
de atenuare a stresului oxidativ deteriorator [9,31]. În prezent, antioxidanţii naturali
de origine vegetală, spre deosebire de cei sintetici, sunt preferaţi în tehnologiile de
procesare a alimentelor, precum şi în calitate de produse nutraceutice datorită unei
biodisponibilităţi superioare. În ultimii ani, în calitate de surse de substanţe antioxidante
cu utilizare în industria alimentară şi farmaceutică, sunt studiate microalgele [24].
</dc:description>
<dc:source>Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii 309 (3) 127-136</dc:source>
<dc:title>Activitatea antioxidantă şi antiradicalică aextractului etanolic de astaxantină</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>