Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
404 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-24 19:52
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.66-037.5 (2)
Brutărie. Pâine. Produse de panificaţie (72)
SM ISO690:2012
ISACHE, Ioana, DABIJA, Adriana. Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 29-31. ISBN 978-9975-165-51-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sectorul agroalimentar – realizări și perspective 2023
Simpozionul "Sectorul agroalimentar – realizări și perspective"
1, Chisinau, Moldova, 11-12 noiembrie 2022

Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate

CZU: 664.66-037.5

Pag. 29-31

Isache Ioana, Dabija Adriana
 
Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava
 
 
Disponibil în IBN: 17 martie 2023


Rezumat

Tendința actuală a producției alimentare justifică în mod evident nevoia de a dezvolta - inova produse alimentare noi cu proprietăți funcționale caracteristice alimentelor funcționale. Pe piața de consum din industria de panificație, produsele care se caracterizează prin gust bun, prospețime și prețuri accesibile pentru consumator sunt la cea mai mare cerere. Un obiectiv important în dezvoltarea industriei de panificație include introducerea de noi tehnologii, care să permită procesatorilor să răspundă în mod flexibil la situația cererii și să ofere consumatorilor o varietate de produse de panificație proaspăt coapte. Unul dintre cele mai consumate produse - pâinea suferă astăzi numeroase transformări pentru a fi în acceptarea și în beneficiul consumatorilor. Noul trend în domeniul panificației și patiseriei, produsele congelate sau pre-coapte a atras atenția și în țara noastră, prospețimea, păstrarea proprietăților nutritive timp îndelungat sau a gustului natural, au făcut ca produsele congelate să devină alimente indispensabile meselor zilnice. Lucrarea prezintă câteva aspecte importante privind materiile prime necesare pentru obținerea unui aluat congelat de calitate corespunzător produsului finit – pâinea.

Cuvinte-cheie
calitatea pâinii, inovaţie, Prospeţime, termen de valabilitate