Activitatea specială de investigaţii și actele de constatare: aspecte comune și delimitări
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
406 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-24 13:32
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
343.1 (1410)
Acțiune penală. Investigație penală. Procedură penală (1385)
SM ISO690:2012
CUŞNIR, Valerii, GLAVAN, Boris. Activitatea specială de investigaţii și actele de constatare: aspecte comune și delimitări. In: Probleme actuale privind respectarea drepturilor omului în procesul penal şi activitatea specială de investigaţii, 10 noiembrie 2022, Chişinău. Chişinău: Departamentul Editorial-Poligrafic al Academiei „Ştefan cel Mare” al MAI, 2022, pp. 12-26. ISBN ISBN 978-9975-3323-9-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme actuale privind respectarea drepturilor omului în procesul penal şi activitatea specială de investigaţii 2022
Conferința "Probleme actuale privind respectarea drepturilor omului în procesul penal şi activitatea specială de investigaţii"
Chişinău, Moldova, 10 noiembrie 2022

Activitatea specială de investigaţii și actele de constatare: aspecte comune și delimitări

CZU: 343.1

Pag. 12-26

Cuşnir Valerii1, Glavan Boris2
 
1 Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice,
2 Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 28 ianuarie 2023


Rezumat

În lucrare sunt identificate și analizate unele probleme legate de natura juridică a activității speciale de investigații și a actelor de constatare, fiind stabilite aspectele comune și delimitările dintre acestea. Actualitatea studiului derivă din importanța acestor instituții pentru sistemul de drept moldovenesc, precum și interesul deosebit de a înțelege esența modificărilor legislative ce au vizat în mod direct statutul și raportul dintre acestea. În concluzie, se atestă lipsa unanimității de opinii privind natura juridică a măsurilor speciale de investigații și a actelor de constatare, pe de o parte, și lipsa de claritate și armonie între unele prevederi legale ce se referă la statutul juridic al organelor competente să le realizeze în raport cu procesul penal, pe de altă parte.

Cuvinte-cheie
activitate specială de investigaţii, măsuri speciale de investigaţii, ofițer de investigații, acte de constatare, organ de constatare, proces penal, urmărire penală, acte premergătoare,

special investigative activity, special investigative measures, investigative officer, investigative documents, investigative body, criminal process, criminal investigation, preliminary documents