Impactului utilizării metabisulfitului pentru păstrarea strugurilor de masă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
206 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-30 12:29
SM ISO690:2012
BARAN, Anastasia, CAPCANARI, Tatiana, GRIZA, Ina, DESEATNICOVA, Olga. Impactului utilizării metabisulfitului pentru păstrarea strugurilor de masă. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 6-8. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Volumul II, 2017
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017

Impactului utilizării metabisulfitului pentru păstrarea strugurilor de masă


Pag. 6-8

Baran Anastasia, Capcanari Tatiana, Griza Ina, Deseatnicova Olga
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 8 decembrie 2022


Rezumat

Soiurile de struguri pentru masă, destinate consumului în stare proaspătă se caracterizează prin particularităţi botanice şi agrobiologice specifice. Majoritatea soiurilor pentru masă se caracterizează printro rezistenţă joasă la diferite condiţii nefavorabile ale mediului şi, în special, la ger. În vederea optimizării factorilor de păstrare a strugurilor de masă, a fost aplicată o metodă nouă de păstrare - păstrarea în lădiţe cu peliculă perforată cu utilizarea covoraşelor cu bioxid de sulf în scopul protecţiei împotriva procesului de deteriorare, pierderilor în masă, păstrării calităţii şi valorii nutritive acestora.

Cuvinte-cheie
Proces tehnologic, rezistenţă, bioxid de sulf, păstrare