Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
326 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-16 14:35
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
582.866.324:581.192 (1)
Botanică sistematică (855)
Fiziologia plantelor (526)
SM ISO690:2012
BOEŞTEAN, Olga, NETREBA, Natalia, MACARI, Artur, GUREV, Angela, DIANU, Irina. Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides) . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 379-380.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides)

Evolution of organic acids content during sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) ripening

CZU: 582.866.324:581.192

Pag. 379-380

Boeştean Olga, Netreba Natalia, Macari Artur, Gurev Angela, Dianu Irina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 octombrie 2022


Rezumat

A fost studiată dinamica modificării conținutului de acizi organici în pulpa fructelor de cătină alba, de soiul Cora, recoltate în 7 etape, (lunile august –septembrie, 2021) în faza de dezvoltare și maturare. Prin metoda de electroforeză capilară, proba analizată a fost separată în dependență de labilitatea electroforetică și înregistrată electroforegrama continutului de acizi organici în cătina albă. A fost stabilit că în cătina alba de soiul Cora, în perioada de maturizare, concentrațiile acidului oxalic și succinic cresc, iar cele ale acizilor malic și citric se micșorează, acizii lactic și acetic prezintă urme. Gustul specific acru al cătinii depinde de conținutul calitativ și cantitativ de acizi organici.

The dynamics of the change in content of organic acids, in the pulp of white sea-buckthorn, of Cora variety, harvested in 7 stages (August to September, 2021) during the development and ripening phases, was studied. By the capillary electrophoresis method, the sample was separated according to the electrophoretic lability and the electropherogram of the content of organic acids in white sea buckthorn, was recorded. For the white sea buckthorn, of Cora variety, it was established that during the ripening phase, the concentrations of oxalic and succinic acids increase, those of malic and citric acids decrease; traces of lactic and acetic acids were also identified. The specific sour taste of sea buckthorn depends on the qualitative and quantitative content of organic acids.

Cuvinte-cheie
cătină albă, acizi organici, electroforegrama,

white sea-buckthorn, Organic acid, electropherogram