Articolul precedent |
Articolul urmator |
326 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-16 14:35 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
582.866.324:581.192 (1) |
Botanică sistematică (855) |
Fiziologia plantelor (526) |
SM ISO690:2012 BOEŞTEAN, Olga, NETREBA, Natalia, MACARI, Artur, GUREV, Angela, DIANU, Irina. Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides) . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 379-380. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 582.866.324:581.192 | ||||||
Pag. 379-380 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
A fost studiată dinamica modificării conținutului de acizi organici în pulpa fructelor de cătină alba, de soiul Cora, recoltate în 7 etape, (lunile august –septembrie, 2021) în faza de dezvoltare și maturare. Prin metoda de electroforeză capilară, proba analizată a fost separată în dependență de labilitatea electroforetică și înregistrată electroforegrama continutului de acizi organici în cătina albă. A fost stabilit că în cătina alba de soiul Cora, în perioada de maturizare, concentrațiile acidului oxalic și succinic cresc, iar cele ale acizilor malic și citric se micșorează, acizii lactic și acetic prezintă urme. Gustul specific acru al cătinii depinde de conținutul calitativ și cantitativ de acizi organici. |
||||||
Cuvinte-cheie cătină albă, acizi organici, electroforegrama, white sea-buckthorn, Organic acid, electropherogram |
||||||
|