Articolul precedent |
Articolul urmator |
295 16 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-07 10:13 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664+637.358.068 (1) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (296) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (297) |
SM ISO690:2012 GOLUBI, Roman, VOITCO, Elena, RABOTNICOVA, Liudmila, CRUCIRESCU, Diana, ARNAUT, Svetlana. Investigaţii pentru determinarea falsificării brînzeturilor topite . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 359-366. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
|||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | |||||
|
|||||
CZU: 664+637.358.068 | |||||
Pag. 359-366 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
În legătură cu apariţia pe piaţă a produselor lactate necalitative, s-au iniţiat lucrări de cercetare în vederea stabilirii metodelor de falsificare a acestora. Indicii fizico-chimici de calitate a brânzeturilor s-au determinat cu utilizarea metodelor analitice standardizate, iar studierea părţii grase a produsului s-a efectuat cu utilizarea indiciilor Reichart–Meissl si Polenske. În rezultatul investigaţiilor s-a stabilit existenţa pe piaţa Republicii Moldova a brânzeturilor neconforme şi falsificate atât prin adăugarea componentelor străine, cât şi prin înlocuirea grăsimii lactice cu grăsimi vegetale alimentare (falsificare de conţinut). Lipsa informaţiei respective pe eticheta produsului este atribuită la categoria de falsificare informaţională |
|||||
Cuvinte-cheie brânzeturi topite, falsificare, grăsimea lactică, melted cheese, counterfeiting, lactic fat |
|||||
|