Investigaţii pentru determinarea falsificării brînzeturilor topite
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
295 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-07 10:13
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664+637.358.068 (1)
Producerea și consevarea alimentelor solide (296)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (297)
SM ISO690:2012
GOLUBI, Roman, VOITCO, Elena, RABOTNICOVA, Liudmila, CRUCIRESCU, Diana, ARNAUT, Svetlana. Investigaţii pentru determinarea falsificării brînzeturilor topite . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 359-366.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Investigaţii pentru determinarea falsificării brînzeturilor topite

Investigations to determine the falsification of melted cheese

CZU: 664+637.358.068

Pag. 359-366

Golubi Roman, Voitco Elena, Rabotnicova Liudmila, Crucirescu Diana, Arnaut Svetlana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 24 octombrie 2022


Rezumat

În legătură cu apariţia pe piaţă a produselor lactate necalitative, s-au iniţiat lucrări de cercetare în vederea stabilirii metodelor de falsificare a acestora. Indicii fizico-chimici de calitate a brânzeturilor s-au determinat cu utilizarea metodelor analitice standardizate, iar studierea părţii grase a produsului s-a efectuat cu utilizarea indiciilor Reichart–Meissl si Polenske. În rezultatul investigaţiilor s-a stabilit existenţa pe piaţa Republicii Moldova a brânzeturilor neconforme şi falsificate atât prin adăugarea componentelor străine, cât şi prin înlocuirea grăsimii lactice cu grăsimi vegetale alimentare (falsificare de conţinut). Lipsa informaţiei respective pe eticheta produsului este atribuită la categoria de falsificare informaţională

In connection with the appearance on the market of unqualified cheese products were initiated researches to establish the methods of counterfeit detection. Physico-chemical quality indices of cheese were determined with the use of standard analytical methods, the fat part through indices Reichart–Meissl and Polenske. In result of the investigation was established the existence of the Republic Moldova market – nonconforming cheese and counterfeit,both detecting foreign components and substitution of butterfat with edible vegetable fat (falsification of content). The absence of respective information on the product label is assigned to the falsification of information category.

Cuvinte-cheie
brânzeturi topite, falsificare, grăsimea lactică,

melted cheese, counterfeiting, lactic fat