Articolul precedent |
Articolul urmator |
407 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-29 17:00 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.67:[637.18+637.38] (1) |
Microbiologie aplicată (368) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 BARBAROȘ, Maria-Marcela. Utilizarea subproduselor secundare de origine alimentară ca ingredient durabil pentru produse lactate inovative . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 349-352. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 579.67:[637.18+637.38] | ||||||
Pag. 349-352 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Valorificarea deșeurilor și subproduselor alimentare a devenit un subiect major de cercetare îmbunătățirea durabilității lanțului alimentar. Această revizuire narativă oferă o imagine de ansamblu a tendințele actuale în utilizarea subproduselor alimentare în dezvoltarea alimentelor lactate. Subprodusele alimentare (în principal a celor de origine vegetală) reprezintă o sursă importantă de zaharuri, acizi organici, fibre dietetice, substanțe fenolice, flavonoizi, substanțe minerale, vitamine, ceea ce demonstrează un potențial înalt al aplicării subproduselor alimentare în obținerea produselor lactate. Având în vedere că segmentul alimentar funcțional este unul extrem de competitiv și continuu schimbarea pieței, utilizarea subproduselor alimentare ca ingrediente ar putea fi considerată o oportunitate pentru diferențierea produselor. |
||||||
Cuvinte-cheie subproduse alimentare, ingrediente durabile, valorificare, ingrediente, produse lactate, By-products, sustainable ingredient, recovery, ingredients, dairy products |
||||||
|