Food packing – problems and perspectives
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
483 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 19:43
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
658.827:338.439.54 (1)
Vânzare. Desfacere. Marketing. Repartiție (88)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1504)
SM ISO690:2012
SUBOTIN, Iurie, MACARI, Artur, DRUTSA, R. Food packing – problems and perspectives. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 329-334.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Food packing – problems and perspectives

Ambalajul alimentar – probleme şi perspective

CZU: 658.827:338.439.54

Pag. 329-334

Subotin Iurie, Macari Artur, Drutsa R
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 24 octombrie 2022


Rezumat

In this paper, the importance of using harmless food packaging, a current problem for the food industry, was analyzed. The regulatory acts of the European Union and their concordance with the national legislation were analyzed. The most important classes of pollutants of food products, detected in food following their migration from the packaging, were analyzed. The necessary instrumental methods were selected for the determination of these compounds both in the food product and in the packaging. The importance of using gas and liquid chromatography, frequently coupled with MS detectors, was highlighte

În această lucrare a fost analizată importanţa utilizării ambalajelor alimentare inofensive, problemă actuală pentru industria alimentară. Au fost analizate actele reglementatorii ale Uniunii Europene şi concordanţa acestora cu legislaţia naţională. S-au analizat cele mai importante clasele de poluanţi ale produselor alimentare, depistate în alimente în urma migrării acesora din ambalaj. Au fost selectate metodele instrumentale necesare pentru determinarea acestor compuşilor atât în produsul alimentar, cât şi în ambalaj. S-a evidenţiat importanţa utilizării cromatografiei gazoase şi lichide, frecvent cuplate cu detectoare MS.

Cuvinte-cheie
food packaging, contaminants, legislative framework, chromatography,

ambalajul alimentar, contaminanți, cadrul legislativ, cromatografia