Conținutul acizilor organici în merele imature
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
323 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-31 15:35
SM ISO690:2012
CRUCIRESCU, Diana. Conținutul acizilor organici în merele imature. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 462-465. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Conținutul acizilor organici în merele imature


Pag. 462-465

Crucirescu Diana12
 
1 Școala Doctorală a Universității Tehnice a Moldovei,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

Producătorii din străinătate se orientează spre utilizarea acizilor organici de provenienţă naturală la fabricarea unor produse sănătoase, ecologice şi cu o valoare nutritivă înaltă. Acizii organici sunt folosiți în mod obișnuit în produsele alimentare ca regulatori ai acidității, potențatori ai aromelor și antioxidanți datorită activității lor antimicrobiene cu spectru larg. În această lucrare a fost determinat conținutul acizilor malic și citric în merele imature de 4 soiuri de măr de perspectivă (Coredana, Golden Rezistent, Rewena și Reglindis) pe parcursul dezvoltării acestora. Măsurarea a fost efectuată prin utilizarea tehnicii HPLC. Conținutul de acid malic a variat de la 15,17g/dm3 la 30,16g/dm3, iar a celui citric a fost de la 0,143g/dm3 la 0,281g/dm3. Cunoașterea conținutului de acizi organici în merele imature reprezintă una din căile promițătoare de a suplini necesarul în acidifianți naturali din industria alimentară.

Cuvinte-cheie
mere imature, acidul malic, acidul citric, acizi organici de provenienţă naturală