Dispozitiv de monitorizare al gazelor și compușilor organici volatili din aerul expirat
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
330 9
Ultima descărcare din IBN:
2022-08-20 12:36
SM ISO690:2012
BUZA, Grigorii. Dispozitiv de monitorizare al gazelor și compușilor organici volatili din aerul expirat. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 276-279. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Dispozitiv de monitorizare al gazelor și compușilor organici volatili din aerul expirat


Pag. 276-279

Buza Grigorii
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 25 iulie 2022


Rezumat

Bolile cronice netransmisibile cauzează cca 90% din toate cazurile de mortalitate în Republica Moldova, din care 59% revin bolilor cardiovasculare. De aceia monitorizarea stării de sănătate a pacienților cu boli cronice netransmisibile prin schimbul efectiv de informații medicale la distanță dintre pacient și medic are o necesitate majoră și va micșora cazurile de mortalitate.Monitorizarea parametrilor fiziologici la distanţă pe plan international reprezintă o metodă foarte viabilă și necesară și continuie să fie cercetată și dezvotată la un nivel cât mai înalt și cu o varietate mare de funcționalități. Analiza respirației umane prezintă un instrument noninvaziv de detectare a bolilor legate de metabolism precum diabetul, insuficiența renală, etc. Dispozitivul este elaborat din module separate interconectate, scheme electrice de interacțiune si achiziție a datelor de la senzori și sistem informational de transmitere și afișareaa datelor pe Smartphone, tabletă, calculator .

Cuvinte-cheie
air, respiration, GaS, Organic, concentration, wemos, sensor, data, wiring diagram, microprocessor, pin, WiFI, server, oxygen, hydrogen, Acetone, internet.