Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
426 16 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-20 03:06 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
66.047.31.5:663.26 (4) |
Tehnologie chimică. Industrii chimice și înrudite (1502) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443) |
SM ISO690:2012 POPESCU, Victor, BALAN, Mihail, TOFAN, Grigore, BALAN, Tatiana, VOLCONOVICI, Onorin, KURDOV, Igor. Sistem pentru deshidratarea seminţelor cu eficienţă înaltă. In: Intellectus, 2022, nr. 1, pp. 101-105. ISSN 1810-7079. DOI: https://doi.org/10.56329/1810-7087.22.1.10 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 1 / 2022 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.56329/1810-7087.22.1.10 | ||||||
CZU: 66.047.31.5:663.26 | ||||||
Pag. 101-105 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest articol este consacrat estimării efi cienţei deshidratării seminţelor în strat suspendat. Pentru abordarea acestei probleme, a fost elaborat un sistem de deshidratare, în baza căruia au fost realizate cercetările. În calitate de agent de tratare, au fost utilizate convecţia și microundele. Astfel, rezultatele obţinute pe exemplul uscării seminţelor de struguri au demonstrat că, deshidratarea în strat suspendat asigură creșterea vitezei procesului și reduce timpul de uscare. Mai mult ca atât, sistemul elaborat permite reducerea consumului de energie și creșterea calităţii seminţelor de struguri, pentru utilizarea ulterioară în industria alimentară, medicină, cosmetologie, farmaceutică etc. |
||||||
Cuvinte-cheie sistem de deshidratare, strat suspendat, consum de energie, efi cienţa procesului, dehydration system, suspended layer, energy consumption, process effi ciency |
||||||
|