Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile amanita phalloides
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
819 17
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-11 17:12
SM ISO690:2012
VEREJAN, Svetlana. Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile amanita phalloides . In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2011, nr. 2(12), pp. 152-156. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 2(12) / 2011 / ISSN 1857-1719

Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile amanita phalloides

Pag. 152-156

Verejan Svetlana
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2013


Rezumat

Amanita phalloides is considered one of the most toxic mushrooms in the world. Knowledge about them are essential for the following reasons: the high rate of mortality, variety in appearance which often causes confusion with other edible species and relatively long incubation period with the concomitant production of potentially irreversible damage. It is presented the bibliographic analysis about the role of Amanita phalloides in food poisoning.

Amanita phalloides este considerată una din cele mai toxice ciuperci din lume. Cunoaşterea ei este esenţială din următoarele considerente: rata înaltă a mortalităţii, diversitate în aspectul exterior ceea ce frecvent determină confuzia cu alte specii comestibile şi perioada de incubaţie relativ îndelungată cu producerea concomitentă a leziunilor potenţial ireversibile. Este prezentată o analiză bibliografică despre rolul Amanita phalloides în intoxicaţiile alimentare.