Aspectele noi de abordare a procesului de analiză și control al calității: studiu de caz
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
345 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-10 14:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
005.6:338.439.6+334.73.012.63/.64 (1)
Managementul calității. Managementul calității totale (TQM) (139)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1504)
Forme de organizare și cooperare în activitatea economică (975)
SM ISO690:2012
MELNIC, Viorel, ŞARGU, Lilia. Aspectele noi de abordare a procesului de analiză și control al calității: studiu de caz. In: Promotion of Social and Economic Values in the Context of European Integration: 4th International Conference, Ed. 4, 3-4 decembrie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2021, Ediția 4, Vol.1, pp. 69-76. ISBN 978-9975-3527-1-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Promotion of Social and Economic Values in the Context of European Integration
Ediția 4, Vol.1, 2021
Conferința "Promotion of Social and Economic Values in the Context of European Integration"
4, Chişinău, Moldova, 3-4 decembrie 2021

Aspectele noi de abordare a procesului de analiză și control al calității: studiu de caz

CZU: 005.6:338.439.6+334.73.012.63/.64

Pag. 69-76

Melnic Viorel1, Şargu Lilia2
 
1 Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
2 Universitatea de Studii Europene din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 28 aprilie 2022


Rezumat

The present research consists in the theoretical-practical study of analysis and correct management of the quality specific to food business in accordance with the management methods used based on EU recommendations and quality policies in the Republic of Moldova. The article itself aims to increase the profitability of small and medium-sized businesses taking into account the requirements for ISO-certified quality of goods and current trends in the domestic market in the context of the initialing of the EU-RM Association Agreement. Acceptance, enhancement and implementation of methods of analysis and quality control during the process of obtaining foodstuffs under conditions of full monitoring, allow small businesses to survive in the domestic market and claim to expand into international markets.

Cercetarea prezentă cоnstă în studiu teoretico-practic de аnаliză și gestiune cоrectă а calității specifice afacerilor mărfurilor alimentare în corespundere cu metodele de gestiune utilizate în baza recomandărilor UE și politicilor de calitate din RM. Articolul în sine аvând cа scоp spоrirea rentаbilității afacerilor mici și mijlocii ținând cоnt de cerințele înaintate față de calitatea mărfurilor certificată ISO și de tendinţele аctuаle a pieței аutоhtоne în contextul parafării Acordului de Asociere UE-RM. Acceptarea, sporirea și implementarea unor metode de analiză și control al calității pe parcursul procesului de obținere a mărfurilor alimentare în condiții de monitorizare totală, permit întreprinderilor mici să supraviețuiască pe piața autohtonă și să pretindă la extindere pe piețe internaționale.

Cuvinte-cheie
quality control, quality policies, internal processes, Small and Medium Enterprises,

control al calităţii, politici de calitate, procese interne, întreprinderi mici şi mijlocii