Cercetări privind compoziția chimică a furajelor cu scopul creșterii sustenabilității producției crapului comun în acvacultura din România și Republica Moldova
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
440 25
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 18:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.3:639.215.2 (1)
Plante de nutreț cu excepţia ierburilor (120)
Vânătoare. Pescuit. Piscicultură (79)
SM ISO690:2012
BURDUCEA, Marian, UNGUREANU, Iurie, DÎRVARIU, Lenuța, OPREA, Eugen, BARBACARIU, Cristian-Alin. Cercetări privind compoziția chimică a furajelor cu scopul creșterii sustenabilității producției crapului comun în acvacultura din România și Republica Moldova. In: Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, 8 octombrie 2021, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 10, Vol. I, pp. 167-172. ISBN 978-9975-50-271-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică
Ediția 10, Vol. I, 2021
Conferința "Traditie și inovare în cercetarea științifică"
Bălți, Moldova, 8 octombrie 2021

Cercetări privind compoziția chimică a furajelor cu scopul creșterii sustenabilității producției crapului comun în acvacultura din România și Republica Moldova

CZU: 633.3:639.215.2

Pag. 167-172

Burducea Marian1, Ungureanu Iurie12, Dîrvariu Lenuța1, Oprea Eugen1, Barbacariu Cristian-Alin1
 
1 Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi,
2 Liceul Teoretic „B.P.Haşdeu“, Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 28 aprilie 2022


Rezumat

Aquaculture is the fastest growing food production sector in the world. Fish meat is considered a healthy food with a high content of quality protein, unsaturated fatty acids, minerals and vitamins. Aquaculture, both in Romania and Republic of Moldova, is carried out mainly in ponds, the main cultivated species being the common carp (Cyprinus carpio). Feed occupies an important place in ensuring the profitability of this sector because it represents approximately 50% of the total production cost. Moreover, the quality of feed can influence the growth rate, immune system, water quality and animal welfare. The aim of this study was to test three feed recipes made with local ingredients by analyzing their chemical composition and their effects on common carp growth and body composition.

Cuvinte-cheie
aquaculture, common carp, local ingredients, feed, body composition