Articolul precedent |
Articolul urmator |
440 25 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-09 18:24 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
633.3:639.215.2 (1) |
Plante de nutreț cu excepţia ierburilor (120) |
Vânătoare. Pescuit. Piscicultură (79) |
SM ISO690:2012 BURDUCEA, Marian, UNGUREANU, Iurie, DÎRVARIU, Lenuța, OPREA, Eugen, BARBACARIU, Cristian-Alin. Cercetări privind compoziția chimică a furajelor cu scopul creșterii sustenabilității producției crapului comun în acvacultura din România și Republica Moldova. In: Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, 8 octombrie 2021, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 10, Vol. I, pp. 167-172. ISBN 978-9975-50-271-9. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică Ediția 10, Vol. I, 2021 |
||||||
Conferința "Traditie și inovare în cercetarea științifică" Bălți, Moldova, 8 octombrie 2021 | ||||||
|
||||||
CZU: 633.3:639.215.2 | ||||||
Pag. 167-172 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Aquaculture is the fastest growing food production sector in the world. Fish meat is considered a healthy food with a high content of quality protein, unsaturated fatty acids, minerals and vitamins. Aquaculture, both in Romania and Republic of Moldova, is carried out mainly in ponds, the main cultivated species being the common carp (Cyprinus carpio). Feed occupies an important place in ensuring the profitability of this sector because it represents approximately 50% of the total production cost. Moreover, the quality of feed can influence the growth rate, immune system, water quality and animal welfare. The aim of this study was to test three feed recipes made with local ingredients by analyzing their chemical composition and their effects on common carp growth and body composition. |
||||||
Cuvinte-cheie aquaculture, common carp, local ingredients, feed, body composition |
||||||
|