Valoarea probatorie a raportului de expertiză judiciară
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
319 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-05 07:47
SM ISO690:2012
HĂBĂȘESCU, Alexandru, HARITON, Marin, TERTÎŞNÎI, Andrei, CAPCELEA, Victor. Valoarea probatorie a raportului de expertiză judiciară. In: Congres internațional al medicilor legiști din Republica Moldova: consacrat aniversării a 70 ani de la fondarea Centrului de Medicină Legală, 1-2 octombrie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Centrul de Medicină Legală pe lângă Ministerul Sănătății al RM, 2021, Ediţia a III-a, pp. 106-109. ISBN 978-9975-87-878-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Congres internațional al medicilor legiști din Republica Moldova
Ediţia a III-a, 2021
Conferința "Congres internațional al medicilor legiști din Republica Moldova"
Chişinău, Moldova, 1-2 octombrie 2021

Valoarea probatorie a raportului de expertiză judiciară


Pag. 106-109

Hăbășescu Alexandru, Hariton Marin, Tertîşnîi Andrei, Capcelea Victor
 
Centrul de Medicină Legală, Chișinău
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2022


Rezumat

Raportul de expertiză, ca mijloc de probă, este o totalitate de date de fapt stabilite în urma cercetării obiectelor materiale şi de date administrate într-o cauză penală, cercetare efectuată de către un expert. La rândul său, expertiza constituie o acţiune de cercetare efectuată de un expert în scopul soluţionării unor chestiuni puse în faţa acestuia de către organul de urmărire penală sau instanţa de judecată, în urma cărora se întocmeşte un raport de expertiză judiciară în care expertul indică concluziile la care acesta a ajuns în urma efectuării cercetării.

The expert report, as evidence, is a totality of factual data established by the investigation of material objects and data managed in a criminal case, research carried out by an expert. In turn, the expertise is a research activity carried out by an expert in order to resolve a matter raised before him by the criminal investigative body or a court of law, following which an expert report is drawn up in which the expert indicates the conclusions he has made achieved by the research.

Cuvinte-cheie
raport de expertiză judiciară, expert judiciar, instituţie de expertiză, laborator de expertiză, rezultate, metode, echipament, concluzii, autorizare,

. report of judicial expertise, judicial expert, expert institution, expertise laboratory, results, Methods, equip- ment, conclusions, authorization