Articolul precedent |
Articolul urmator |
427 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-13 16:34 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
66.094.3.097.8:681.5.037.7 (1) |
Tehnologie chimică. Industrii chimice și înrudite (1500) |
Mecanisme și instrumente de precizie. Mecanică de precizie. Mecanică fină (79) |
SM ISO690:2012 ARSENE, Ion, PURCEL, Zinaida. Studiul teoretic al capacităţii antioxidante a flavonoidelor ca substanţe biologic active din plante. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă: . Chimie, Ed. 9, 19-20 martie 2022, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2022, Ediția 9, Vol.2, pp. 31-35. ISBN 978-9975-76-391-2 (PDF). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă Ediția 9, Vol.2, 2022 |
|||||||
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă" 9, Chişinău, Moldova, 19-20 martie 2022 | |||||||
|
|||||||
CZU: 66.094.3.097.8:681.5.037.7 | |||||||
Pag. 31-35 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Înrăutățirea stării ecologice conduce la creșterea riscului dezvoltării stresului oxidativ și acumularea radicalilor liberi care dau naștere la diferite stări patologice în organism. Radicalii liberi reprezentând specii reactive de oxigen și azot sunt generați de organismul uman prin diverse sisteme endogene, prin urmare un echilibru între radicalii liberi și antioxidanți este necesar pentru buna funcționare fiziologică. Flavonoidele sunt antioxidanți naturali ce se găsesc în produsele de origine vegetală, cum ar fi fructele și legumele, cu capacitatea de a sechestra radicalii liberi. Utilizând pachetul de programe moderne GAUSSIAN, s-a studiat mecanismul reacției de neutralizare a radicalilor liberi, care în cazul antioxidantului cercetat are loc în două etape cu energiile de activare respectiv de 1,38 kcal/mol și 20,33 kcal/mol. |
|||||||
Cuvinte-cheie modelare chimică, antioxidanţi, quercetin, radicali liberi, stabilitate energetică, chemical modeling, antioxidants, quercetin, free radicals, energy stability. |
|||||||
|