Articolul precedent |
Articolul urmator |
388 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-10 23:15 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
821.135.1-34.09 (19) |
Literatură romanică balcanică (Literatură română) (2087) |
SM ISO690:2012 GÎRLEA, Olesea. Consumul atipic al mâncării în basmele lui B. P.-Hasdeu. In: Filologia modernă: realizări şi perspective în context european : Eugeniu Coşeriu: 100 de ani de la naştere. Limbajul ca sumă de valori, Ed. 15, 7-8 octombrie 2021, Chişinău. Chişinău: Pro Libra, 2021, Ediţia 15, pp. 210-214. ISBN 978-9975-3274-4-2. DOI: https://doi.org/10.52505/filomod.2021.15.22 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Filologia modernă: realizări şi perspective în context european Ediţia 15, 2021 |
|||||||
Conferința "Filologia modernă: realizări şi perspective în context european." 15, Chişinău, Moldova, 7-8 octombrie 2021 | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.52505/filomod.2021.15.22 | |||||||
CZU: 821.135.1-34.09 | |||||||
Pag. 210-214 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Articolul se axează pe dominanta digestivă a basmelor lui B. P.-Hasdeu, în special pe elementele gastronomice, care devin parte a ficțiunii fără de care ar fi imposibil derularea firului narativ: ingurgitarea eroului, hrănirea intermediarului care asigură conexiunea dintre lumea pământească și cea de dincolo, depășirea obstacolelor prin consumul exagerat al bucatelor, fertilizarea prin intermediul alimentelor, canibalismul, sacrificarea propriului corp constituie principalele momente analizate. |
|||||||
Cuvinte-cheie ritual, sacrificiu, ingurgitare, marginea lumii, gastronomie, ritual, sacrifice, swallowing, the edge of the world, gastronomy |
|||||||
|