Articolul precedent |
Articolul urmator |
390 15 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-19 00:55 |
SM ISO690:2012 CALALB, Tatiana, BEJENARU, Mihaela, CIORCHINA, Nina. Conținutul de substanțe tanante în produse vegetale de la specii din genul Aktinidia. In: Actualități și perspective în studiul farmaceutic al plantelor medicinale, 1-2 octombrie 2021, Chişinău. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2021, p. 33. ISBN 978-9975-56-909-5. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Actualități și perspective în studiul farmaceutic al plantelor medicinale 2021 | |||||||
Conferința "Actualități și perspective în studiul farmaceutic al plantelor medicinale" Chişinău, Moldova, 1-2 octombrie 2021 | |||||||
|
|||||||
Pag. 33-33 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În extractele apoase obținute din produsele vegetale au fost aplicate reacții analitice de colorare și sedimentare (gelatină 1%, formaldehidă, acid clorhidric, acid acetic și acetat de plumb, alăuni de fier și amoniu, nitrat de sodiu). Expresia reacțiilor analitice a fost pozitivă în toate extractele, dar cu diferit gradient de expresie: cele mai pronunțate efecte a dat soluția de acid acetic și acetat de plumb și de cea de alăuni de fier și amoniu, în deosebi în scoarța și frunzele juvenile de A.kolomikta. Rezultatele dozării (%) denotă că conținutul taninurilor în produsele vegetale analizate variază de la 0.575 în fructele de A.arguta până la 8.563 în funze juvenile și 11.361 în scoarța juvenilă de A.kolomikta. Conținutul în diferite produse vegetale ale speciei A.kolomikta este (în descreștere): 11.361 – scoarță juvenilă; 8.563 – frunze juvenile; 2.402 – fructe; 0.957 – frunze mature; 0.781 – scoarță matură. Comparativ pe specii, în fructe valorile dozării sunt: 2.403 – A.kolomikta; 1.953 – A.deliciosa și 0.575 – A.arguta. |
|||||||
Cuvinte-cheie taninuri, Aktinidia kolomikta, A.arguta, A.deliciosa |
|||||||
|