Potenţialul distilatelor de vin crude obţinute din soiuri de struguri autohtone
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
574 22
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 11:03
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.551.1:634.8 (1)
Alcool potabil. Băuturi spirtoase (Băuturi tari pe bază de alcool). Distilarea și rafinarea alcoolului (15)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, RUSU, Serghei, NEMŢEANU, Silvia, STIŢIUC, Mihail, CRASNOŞCIOCOVA, Margareta, GOLENCO, Lidia. Potenţialul distilatelor de vin crude obţinute din soiuri de struguri autohtone. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 1(85), pp. 30-33. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.06
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(85) / 2021 / ISSN 1857-3142

Potenţialul distilatelor de vin crude obţinute din soiuri de struguri autohtone

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.06
CZU: 663.551.1:634.8

Pag. 30-33

Taran Nicolae, Ponomariova Irina, Rusu Serghei, Nemţeanu Silvia, Stiţiuc Mihail, Crasnoşciocova Margareta, Golenco Lidia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 17 noiembrie 2021


Rezumat

În această lucrare a fost studiat potenţialul distilatelor de vin obţinute din soiurile de struguri autohtone: Luminiţa, Distil, Plavai, Alb de Oniţcani şi Zghihara de Huşi. Studiul s-a axat pe compoziţia chimică a strugurilor, a vinurilor-materie primă pentru distilare şi a distilatelor de vin crude, precum şi a analizei senzoriale a distilatelor de vin crude.

In this research the object of study was focused on wine distillates obtained from autochthonous grape varieties: Luminiţa, Distil, Plavai, Alb de Oniţcani and Zghihara de Huşi. The study was based on the chemical composition of grapes, raw material wines for distillation and raw wine distillates as well as sensory analysis of raw wine distillates.

Cuvinte-cheie
soiuri de struguri, distilat de vin, indici chimici, Analiză senzorială,

grape varieties, wine distillate, chemical indices, sensory analysis