Articolul precedent |
Articolul urmator |
477 69 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-18 20:06 |
SM ISO690:2012 ŞLEAGUN, Galina, IUŞAN, Larisa, PAVLINCIUC, Marcela, COJUCARI, Ludmila. Principiile moderne ale alimentației sănătoase în baza dezvoltării unui sortiment nou de produse alimentare. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 29-30 iunie 2021, Bălți. Balti, Republic of Moldova: F.E.-P. „Tipografia Centrală, 2021, Ediția 5, pp. 180-186. ISBN 978-9975-62-432-9. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective Ediția 5, 2021 |
||||||
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective" Bălți, Moldova, 29-30 iunie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 180-186 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
The paper gives a brief overview of the main stages in the development of nutritional theory from ancient to holistic. Some alternative nutritional approaches are also discussed. The physiological role of macro- and micronutrients, dietary fibers and their quantitative ratios, corresponding to the modern theory of adequate nutrition, are presented. Recommendations for the development of food products modern assortment are proposed, taking into account the basic principles of healthy nutrition. |
||||||
Cuvinte-cheie adequate nutrition, glycemic response, dietary fiber, the role of micronutrients, food products |
||||||
|