Principiile moderne ale alimentației sănătoase în baza dezvoltării unui sortiment nou de produse alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
477 69
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-18 20:06
SM ISO690:2012
ŞLEAGUN, Galina, IUŞAN, Larisa, PAVLINCIUC, Marcela, COJUCARI, Ludmila. Principiile moderne ale alimentației sănătoase în baza dezvoltării unui sortiment nou de produse alimentare. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 29-30 iunie 2021, Bălți. Balti, Republic of Moldova: F.E.-P. „Tipografia Centrală, 2021, Ediția 5, pp. 180-186. ISBN 978-9975-62-432-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 5, 2021
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 29-30 iunie 2021

Principiile moderne ale alimentației sănătoase în baza dezvoltării unui sortiment nou de produse alimentare


Pag. 180-186

Şleagun Galina, Iuşan Larisa, Pavlinciuc Marcela, Cojucari Ludmila
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 noiembrie 2021


Rezumat

The paper gives a brief overview of the main stages in the development of nutritional theory from ancient to holistic. Some alternative nutritional approaches are also discussed. The physiological role of macro- and micronutrients, dietary fibers and their quantitative ratios, corresponding to the modern theory of adequate nutrition, are presented. Recommendations for the development of food products modern assortment are proposed, taking into account the basic principles of healthy nutrition.

Cuvinte-cheie
adequate nutrition, glycemic response, dietary fiber, the role of micronutrients, food products