Studiul complexului volatil al vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
447 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-11 11:56
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, SCORBANOVA, Elena, NEMŢEANU, Silvia, GROSU (COVALCIUC), Olga, CIBUC, Mariana, GOLENCO, Lidia. Studiul complexului volatil al vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 29-30 iunie 2021, Bălți. Balti, Republic of Moldova: F.E.-P. „Tipografia Centrală, 2021, Ediția 5, pp. 176-180. ISBN 978-9975-62-432-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 5, 2021
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 29-30 iunie 2021

Studiul complexului volatil al vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă


Pag. 176-180

Taran Nicolae, Ponomariova Irina, Scorbanova Elena, Nemţeanu Silvia, Grosu (Covalciuc) Olga, Cibuc Mariana, Golenco Lidia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 noiembrie 2021


Rezumat

The volatile profile of a wine is influenced by several factors: grape variety, soil, climatic conditions etc. This work presents the resultants of the study of the physico chemical composition and the volatile complex of white wines obtained from differ ent varieties of new selection, produced in different geographical areas. The obtained results demonstrate that the volatile complex of the studied wines shows significant variations depending from the place of cultivation and the grape variety. The wines studied are of a high quality and meet the requirements of the Specifications for the production of IGP wines.

Cuvinte-cheie
White wines, new selection grape varieties, volatile complex, IGP