The new variety of Melissa officinalis L., (Lemon balm) Lămâiţa
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
414 0
SM ISO690:2012
GONCEARIUC, Maria, GANEA, Anatolie, BALMUSH, Zinaida. The new variety of Melissa officinalis L., (Lemon balm) Lămâiţa. In: Exhibition of Inventics “Inventica 2020”, 29-31 iulie 2020, Iași. Iași: Technical University “Gheorghe Asachi” of Iași, 2020, Ediția a 24-a, p. 461. ISSN 1844-7880.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Exhibition of Inventics “Inventica 2020”
Ediția a 24-a, 2020
Simpozionul "Exhibition of Inventics “Inventica 2020”"
Iași, Romania, 29-31 iulie 2020

The new variety of Melissa officinalis L., (Lemon balm) Lămâiţa


Pag. 461-461

Gonceariuc Maria, Ganea Anatolie, Balmush Zinaida
 
Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection
 
 
Disponibil în IBN: 4 noiembrie 2021



Teza

Soiul moldovenesc de Melissa officinalis L. LĂMÂIŢA reprezintă tufe formate din multiple tulpini cu talia de 60- 75 cm. Frunzele au dimensiuni de 5-8/4-5 cm, sunt acoperite cu perişori. Butonul floral şi corola la deschiderea florii sunt de culoare galbenă, apoi corola devine de culoare albă. 1000 de seminţe cântăresc 0.7 g. Productivitatea – herba proaspătă în faza de înflorire, 10 t/ha, frunze proaspete – 3,9 t/ha, randament la uscare – 4-5:1. Conţinutul de ulei esenţial în materia primă proaspătă (umiditatea 70%), este de 0, 34 %, iar în frunze proaspete – de 0,39%. Utilizare: Medicină, parfumerie, agricultură, culinărie.

The Moldavian variety of Melissa officinalis L. LĂMÂIŢA is a shrub consisting of multiple stems with a height of 60- 75 cm. The leaves have dimensions of 5-8 / 4-5 cm, are covered with hairs. The floral bud and the corolla at the opening of the flower are yellow, and then the corolla it changes in white. 1000 seeds weigh 0.7 g. Productivity - fresh grass in the flowering phase, 10 t / ha, fresh leaves - 3.9 t / ha, drying yield - 4-5: 1. The content of essential oil in fresh raw material (humidity 70%) is 0, 34%, and in fresh leaves - 0.39%. Use: Medicine, perfumery, agriculture, cooking. Domain Medicine, griculture, food industry.