Studiul riscului de contaminare a vinurilor moldoveneşti cu Ohratoxina A
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
278 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-25 15:06
SM ISO690:2012
ZUGRAVII, Elena, STURZA, Rodica, GĂINĂ, Boris. Studiul riscului de contaminare a vinurilor moldoveneşti cu Ohratoxina A. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor, 25 iunie 2010, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010, Vol. 24 (2), pp. 120-123. ISBN 978-9975-64-192-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor
Vol. 24 (2), 2010
Simpozionul "Horticultura modernă – realizări şi perspective,"
Chișinău, Moldova, 25 iunie 2010

Studiul riscului de contaminare a vinurilor moldoveneşti cu Ohratoxina A


Pag. 120-123

Zugravii Elena1, Sturza Rodica2, Găină Boris3
 
1 Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei,
3 Academia de Ştiinţe a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 12 octombrie 2021


Rezumat

It was evaluated the level of contamination by Ohratoxin A (OTA) of the Moldovan wines from different grape varieties at different stages of winemaking. It was made a comparative analysis of OTA concentrations in wine products produced by various technological processes. It was studied the influence of oenological treatments on the evolution of OTA concentrations. Also, it was investigated potential remediation of contaminated products.

Cuvinte-cheie
Ochratoxine A, mycotoxin, wine, contamination