Istoricul reglementării juridice a resocializării condamnaţilor în Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
774 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-23 14:56
SM ISO690:2012
RUSU, Oleg. Istoricul reglementării juridice a resocializării condamnaţilor în Republica Moldova. In: Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice, 2011, nr. XI(2), pp. 67-73. ISSN 1857-0976.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice
Numărul XI(2) / 2011 / ISSN 1857-0976

Istoricul reglementării juridice a resocializării condamnaţilor în Republica Moldova

Pag. 67-73

Rusu Oleg
 
Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

Pentru evitarea eventualelor greşeli, în procesul de restructurare a instituţiilor implicate în procesul de resocializare a condamnaţilor, este necesar de a fi analizată şi experienţa anterioară. În acest sens, autorul menţionează că societatea, din cele mai vechi timpuri, este în căutarea unor metode efective de luptă cu fenomenul infracţional. Însăşi ideea corijării infractorilor a apărut cu multe secole în urmă, iar scopul pedepsei a evoluat de la răzbunarea sângelui, repararea daunei şi intimidare spre corijarea şi resocializarea infractorului. Astfel, despre o oarecare resocializare a acestora putem vorbi doar începând cu prima jumătate a sec. XI

Pour éviter les erreurs dans le processus de restructuration des instutitions impliquées dans la resocialisation des condamnés, il est nécessaire d`analyser l`expérience précédente. A cet égard, l`auteur mentionne que la société, des temps anciens, est à la recherche des méthodes efficaces de lutte contre la criminalité. L`idée même de la correction des délinquants est apparue plusieurs siècles avant, mais le but de la punition a évolué de la vengence du sang, la réparation des dommages et de l`intimidation vers la correction et la resocialisation du délinquant. Ainsi d`une certaine resocialisation des condamnés on peut parler seulement à partir de la première moitié du XI-ième siècle.