Articolul precedent |
Articolul urmator |
377 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-12-10 18:51 |
SM ISO690:2012 GOLUBI, Roman, IORGA, Eugen, GĂINĂ, Boris. Fabrication des produits non-alcooliques obtebus du raisin immature. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 25-26 septembrie 2015, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2015, Ediția 1, pp. 64-68. ISBN 978-9975-3054-5-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective Ediția 1, 2015 |
||||||
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective" Bălți, Moldova, 25-26 septembrie 2015 | ||||||
|
||||||
Pag. 64-68 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt expuse procedeele de fabricare a unor produse non-alcoolice din struguri nematurizaţi (preponderent soiuri Vitis Labrusca) recoltaţi la diferite etape de coacere, acestea fiind sucuri acide (acre) şi acidulanţi naturali. Pentru fiecare grup de produse sunt stabiliţi indicii tehnici esenţiali: conţinutul de substanţe uscate solubile, aciditatea titrabilă şi coraportul conţinut de glucide/aciditate. În baza acidulanţilor produşi conform unei tehnologii specifice şi a matricelor din fructe şi legume sunt propuse reţete de fabricare a unei game de produse în care se prevede substituirea totală a acidulanţilor tradiţionali (acizii acetic şi citric) cu cei obţinuţi din struguri. Investigaţiile respective au fost precedate de studiul metabolismului principalilor nutrienţi pe perioada de coacere a strugurilor. |
||||||
|