Fabrication des produits non-alcooliques obtebus du raisin immature
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
377 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-12-10 18:51
SM ISO690:2012
GOLUBI, Roman, IORGA, Eugen, GĂINĂ, Boris. Fabrication des produits non-alcooliques obtebus du raisin immature. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 25-26 septembrie 2015, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2015, Ediția 1, pp. 64-68. ISBN 978-9975-3054-5-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 1, 2015
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 25-26 septembrie 2015

Fabrication des produits non-alcooliques obtebus du raisin immature


Pag. 64-68

Golubi Roman, Iorga Eugen, Găină Boris
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 10 august 2021


Rezumat

În articol sunt expuse procedeele de fabricare a unor produse non-alcoolice din struguri nematurizaţi (preponderent soiuri Vitis Labrusca) recoltaţi la diferite etape de coacere, acestea fiind sucuri acide (acre) şi acidulanţi naturali. Pentru fiecare grup de produse sunt stabiliţi indicii tehnici esenţiali: conţinutul de substanţe uscate solubile, aciditatea titrabilă şi coraportul conţinut de glucide/aciditate. În baza acidulanţilor produşi conform unei tehnologii specifice şi a matricelor din fructe şi legume sunt propuse reţete de fabricare a unei game de produse în care se prevede substituirea totală a acidulanţilor tradiţionali (acizii acetic şi citric) cu cei obţinuţi din struguri. Investigaţiile respective au fost precedate de studiul metabolismului principalilor nutrienţi pe perioada de coacere a strugurilor.