Articolul precedent |
Articolul urmator |
352 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-06 23:19 |
SM ISO690:2012 PALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2021 |
|||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021 | |||||||
|
|||||||
Pag. 432-435 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului. |
|||||||
Cuvinte-cheie proteine serice, β-lactoglobulină, α-lactalbumina, albumina serică bovină, imunoglobuline. |
|||||||
|