Conținutul proteic al zerului
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
352 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-06 23:19
SM ISO690:2012
PALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Conținutul proteic al zerului


Pag. 432-435

Paladii Irina12
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Institutul de Fizică Aplicată
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului.

Cuvinte-cheie
proteine serice, β-lactoglobulină, α-lactalbumina, albumina serică bovină, imunoglobuline.