Articolul precedent |
Articolul urmator |
280 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-15 16:03 |
SM ISO690:2012 MIRILA, Diana-Carmen, NISTOR, Ileana-Denisa. Ozonarea catalitică a tartrazinei (E102) folosind K10- montmorillonite modificat chimic. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 428-431. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2021 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 428-431 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Tartrazina este un colorant de tip azo stabil solubil în apă utilizat pe scară largă ca și aditiv alimentar, care ar putea reprezenta amenințări potențiale pentru oameni și mediu. În această lucrare, a fost testată capacitatea de distrucție catalitică a colorantului alimentar Tartrazină prin procesul de ozonare catalitică folosindu-se doi catalizatorilor K10montmorillonite (K10) și K10-montmorillonite modificat chimic (AF-K10). Reacțiile catalizate de argile sunt puternic dependente de adsorbția reactantului, care, la rândul său, ar trebui să depindă de interacțiunile acido-bazice, electrostatice și hidrofile-organofile. Bazicitatea suprafeței catalizatorului de argilă este de așteptat să favorizeze interacțiunile cu grupările acide a moleculei organice studiate. Interacțiunile implicate în adsorbție sunt determinate de valorile pKa a fiecărui grup din fiecare moleculă organică. |
||||||
Cuvinte-cheie Colorant alimentar, Tartrazină, ozon, ozonare catalitică, Montmorillonite K10, |
||||||
|