Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia.
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
346 13
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-03 08:37
SM ISO690:2012
CRUCIRESCU, Diana. Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia.. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 413-416. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia.


Pag. 413-416

Crucirescu Diana12
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

În industria alimentară există necesitate în acidifianți de origine naturală. Totodată, merele imature, obținute în urma operațiunilor agrotehnice și a căderilor fiziologice, nu se valorifică în scop alimentar. Deasemenea, protecția mediului înconjurător a devenit o problemă de importanță majoră. În acestă lucrare a fost argumentată necesitatea producerii acidifiantului din mere și elaborarea schemei tehnologice de obținere a acestuia. Au fost prezentate particularitățile procesului tehnologic, una dintre care reprezintă regimul de pasteurizare mai leger si mai econom.

Cuvinte-cheie
Acidifianţi, valorificarea merelor imature, acidifiantul din mere, schema tehnologică