Conţinutul microelementelor şi metalelor grele în diferite sucuri şi vinuri
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
349 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-27 16:36
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.8.634.8 (2)
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377)
SM ISO690:2012
GRIGHELI, Gheorghe, DADU, Constantin, CHIRILIUC, Vladimir, TCACENCO, Andrei. Conţinutul microelementelor şi metalelor grele în diferite sucuri şi vinuri. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2013, nr. 5(47), pp. 17-19. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5(47) / 2013 / ISSN 1857-3142

Conţinutul microelementelor şi metalelor grele în diferite sucuri şi vinuri

CZU: 631.8.634.8

Pag. 17-19

Grigheli Gheorghe, Dadu Constantin, Chiriliuc Vladimir, Tcacenco Andrei
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 28 iunie 2021


Rezumat

Vinul este un produs complex, compoziţia căruia e în funcţie de condiţiile pedoclimatice de cultivare a viţei-de-vie, precum şi de tehnologia de preparare a acestuia. Academicianul C. Stoev [13] menţionează că calităţile nutritive ale vinului au servit ca obiect al unor dezbateri aprinse pe parcursul mai multor ani. În paralel cu dezvoltarea viticulturii au apărut o serie de lucrări consacrate calităţilor dietetice şi nutritive ale vinului. Este de menţionat că varietatea substanţelor minerale şi organice din vinul natural (peste vreo 200 de componente), potrivit estimărilor lui Paster, îl clasifi că în grupa celor mai sănătoase şi mai igienice băuturi. Vinul natural, fi ind consumat în doze moderate, în cazuri foarte rare poate fi contraindicat în aspect medicinal. După complexitatea proceselor interne vinul se apropie de sistemele biochimice în care rolul de catalizator revine cationilor metalelor. Infl uenţa acestor cationi asupra formării, maturării şi stabilizării vinurilor e foarte semnifi cativă, însă e insufi cient studiată.

Cuvinte-cheie
conţinutul, viță-de-vie, sucuri, Vin, metale grele