Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
349 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-27 16:36 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
631.8.634.8 (2) |
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377) |
SM ISO690:2012 GRIGHELI, Gheorghe, DADU, Constantin, CHIRILIUC, Vladimir, TCACENCO, Andrei. Conţinutul microelementelor şi metalelor grele în diferite sucuri şi vinuri. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2013, nr. 5(47), pp. 17-19. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 5(47) / 2013 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 631.8.634.8 | ||||||
Pag. 17-19 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Vinul este un produs complex, compoziţia căruia e în funcţie de condiţiile pedoclimatice de cultivare a viţei-de-vie, precum şi de tehnologia de preparare a acestuia. Academicianul C. Stoev [13] menţionează că calităţile nutritive ale vinului au servit ca obiect al unor dezbateri aprinse pe parcursul mai multor ani. În paralel cu dezvoltarea viticulturii au apărut o serie de lucrări consacrate calităţilor dietetice şi nutritive ale vinului. Este de menţionat că varietatea substanţelor minerale şi organice din vinul natural (peste vreo 200 de componente), potrivit estimărilor lui Paster, îl clasifi că în grupa celor mai sănătoase şi mai igienice băuturi. Vinul natural, fi ind consumat în doze moderate, în cazuri foarte rare poate fi contraindicat în aspect medicinal. După complexitatea proceselor interne vinul se apropie de sistemele biochimice în care rolul de catalizator revine cationilor metalelor. Infl uenţa acestor cationi asupra formării, maturării şi stabilizării vinurilor e foarte semnifi cativă, însă e insufi cient studiată. |
||||||
Cuvinte-cheie conţinutul, viță-de-vie, sucuri, Vin, metale grele |
||||||
|