Articolul precedent |
Articolul urmator |
427 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-22 21:31 |
SM ISO690:2012 MOGA, Victoria, MIJA, Nina, PALADI, Daniela. Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe. In: International Conference of Young Researchers , Ed. 8, 11-12 noiembrie 2010, Chişinău. Chişinău: Tipogr. Simbol-NP SRL, 2010, Ediția 8, p. 77. ISBN 978-9975-9898-4-8.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
International Conference of Young Researchers Ediția 8, 2010 |
||||||
Conferința "International Conference of Young Researchers " 8, Chişinău, Moldova, 11-12 noiembrie 2010 | ||||||
|
||||||
Pag. 77-77 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Chimizarea intensă a proceselor de fabricație impune necesitatea elaborării unor produse alimentare de protecție cu calități detoxifiante [5]. Preparatele gelifiante (marmeladele, jeleurile) sunt produse utilizate tradițional în alimentația curativă și profilactică [4,5]. Un compartiment important în estimarea calităților acestora este determinarea indicilor reologici [1, 2, 3, 4]. În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare Rdef, Pa; efort maxim de deformare ϴdef, Pa; viscozitate efectivă η, Pa*s; coeficient de temperatură a viscozității efective ɑηefect, Pa*s/°C. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor. |
||||||
Cuvinte-cheie preparate gelifiante, indici relogici, rezistența la deformare |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-128927</doi_batch_id> <timestamp>1713582447</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> </head> <body> <collection> <collection_metadata> <full_title>International Conference of Young Researchers </full_title> </collection_metadata> <collection_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2010</year> </publication_date> <isbn>978-9975-9898-4-8.</isbn> </collection_issue> <collection_article publication_type='full_text'><titles> <title>Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Victoria</given_name> <surname>Moga</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Nina</given_name> <surname>Mija</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Daniela</given_name> <surname>Paladi</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2010</year> </publication_date> <pages> <first_page>77</first_page> <last_page>77</last_page> </pages> </collection_article> </collection> </body> </doi_batch>