Articolul precedent |
Articolul urmator |
428 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-22 21:31 |
SM ISO690:2012 MOGA, Victoria, MIJA, Nina, PALADI, Daniela. Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe. In: International Conference of Young Researchers , Ed. 8, 11-12 noiembrie 2010, Chişinău. Chişinău: Tipogr. Simbol-NP SRL, 2010, Ediția 8, p. 77. ISBN 978-9975-9898-4-8.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
International Conference of Young Researchers Ediția 8, 2010 |
||||||
Conferința "International Conference of Young Researchers " 8, Chişinău, Moldova, 11-12 noiembrie 2010 | ||||||
|
||||||
Pag. 77-77 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Chimizarea intensă a proceselor de fabricație impune necesitatea elaborării unor produse alimentare de protecție cu calități detoxifiante [5]. Preparatele gelifiante (marmeladele, jeleurile) sunt produse utilizate tradițional în alimentația curativă și profilactică [4,5]. Un compartiment important în estimarea calităților acestora este determinarea indicilor reologici [1, 2, 3, 4]. În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare Rdef, Pa; efort maxim de deformare ϴdef, Pa; viscozitate efectivă η, Pa*s; coeficient de temperatură a viscozității efective ɑηefect, Pa*s/°C. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor. |
||||||
Cuvinte-cheie preparate gelifiante, indici relogici, rezistența la deformare |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-128927</cfResPublId> <cfResPublDate>2010</cfResPublDate> <cfVol>Ediția 8</cfVol> <cfStartPage>77</cfStartPage> <cfISBN>978-9975-9898-4-8.</cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/128927</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe</cfTitle> <cfKeyw cfLangCode='RO' cfTrans='o'>preparate gelifiante; indici relogici; rezistența la deformare</cfKeyw> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Chimizarea intensă a proceselor de fabricație impune necesitatea elaborării unor produse alimentare de protecție cu calități detoxifiante [5]. Preparatele gelifiante (marmeladele, jeleurile) sunt produse utilizate tradițional în alimentația curativă și profilactică [4,5]. Un compartiment important în estimarea calităților acestora este determinarea indicilor reologici [1, 2, 3, 4]. În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare Rdef, Pa; efort maxim de deformare ϴdef, Pa; viscozitate efectivă η, Pa*s; coeficient de temperatură a viscozității efective ɑηefect, Pa*s/°C. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-88651</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-879</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-16460</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-88651</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-88651-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Moga</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Victoria</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-879</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-879-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Mija</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Nina</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-16460</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-16460-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2010T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Paladi</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Daniela</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>