Aspecte ale actelor normative care reglementează domeniul intervenţiei profesionale şi concordanţa acestora
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
443 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-22 09:33
SM ISO690:2012
GHEORGHIU, Ivan, REMARENCO, Sergiu, COLŢA, Sergiu. Aspecte ale actelor normative care reglementează domeniul intervenţiei profesionale şi concordanţa acestora. In: Pregătirea profesională a cadrelor pentru subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi alte organe de drept, 4 decembrie 2020, Chișinău. Chișinău: Departamentul Editorial-Poligrafic al Academiei „Ştefan cel Mare” al MAI, 2021, pp. 239-242. ISBN 978-9975-121-76-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pregătirea profesională a cadrelor pentru subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi alte organe de drept 2021
Conferința "Pregătirea profesională a cadrelor pentru subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi alte organe de drept"
Chișinău, Moldova, 4 decembrie 2020

Aspecte ale actelor normative care reglementează domeniul intervenţiei profesionale şi concordanţa acestora


Pag. 239-242

Gheorghiu Ivan1, Remarenco Sergiu2, Colţa Sergiu2
 
1 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,
2 Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 6 aprilie 2021


Rezumat

Dominarea fără armă şi autoapărarea sunt aspectele de bază în cadrul diferitor forme de pregătire şi instruire a angajaţilor structurilor de forţă, desfăşurate în subdiviziunile MAI al Republicii Moldova. Ordinele MAI emise recent le-au substituit pe cele anterioare, fiind ajustate actualităţilor societăţii, reieşind din practica activităţii poliţiei din Republica Moldova, în concordanţă cu tratatele internaţionale şi schimbul de practici cu alte state. Unul din scopurile de bază ale acestora este să facă o claritate în ceea ce priveşte instruirea poliţiştilor şi aplicarea de către aceştia a forței fizice – însă, în anumite compartimente, prevederile sunt confuze și neclare. Existenţa unor asemenea lacune ne determină să intervenim în mod critic pentru a le elucida, a le discuta şi ulterior a le omite cu efort comun, în vederea neadmiterii pe viitor a unor consecinţe imprevizibile.

Cuvinte-cheie
autoapărare, reţinere, imobilizare, intervenție, procedee, tehnici, atac, articulații.