Impactul relevanței relației multiforme dintre sănătate și consumul de carne de pasăre
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
346 21
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 10:36
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
613.28:637.54'65 (1)
Dietă. Principii de nutriţie aplicate la hrană şi alimente (181)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (299)
SM ISO690:2012
PETCU, Igor, BALAN, Ion, DEMCENCO, Boris, OSADCI, Natalia, ROŞCA, Feodora, GRAMOVICI, Veaceslav. Impactul relevanței relației multiforme dintre sănătate și consumul de carne de pasăre. In: Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: Studii inter și pluridisciplinare, Ed. Ediția a 3-a, 6-7 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: "Print-Caro" SRL, 2020, Ediția a 3-a, pp. 376-381. ISBN 978-9975-56-805-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană
Ediția a 3-a, 2020
Conferința "Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare"
Ediția a 3-a, Chişinău, Moldova, 6-7 noiembrie 2020

Impactul relevanței relației multiforme dintre sănătate și consumul de carne de pasăre

Impact of the relevance of the multiform relationship between health and consumption of poultry meat

CZU: 613.28:637.54'65

Pag. 376-381

Petcu Igor, Balan Ion, Demcenco Boris, Osadci Natalia, Roşca Feodora, Gramovici Veaceslav
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară
 
 
Disponibil în IBN: 30 martie 2021


Rezumat

The relevance of the relationship between health and consumption of poultry meat is multifaceted, and must be analyzed in detail, with specific scientific attention, associated with a balanced ration and the health of the population. The poultry meat has multiple priorities – variable energy, unsaturated lipids, highly digestible proteins, B-group vitamins, minerals and other valuable components. The poultry meat is considered the optimal protein component in the ration, which is associated with reducing the incidence of risk of overweight and obesity, cardiovascular disease, diabetes et al. Also, poultry meat, and white in particular, especially, in the composition of the ration contributes to the general physiological favoring of the body in various states and conditions (conception, pregnancy, growth, senescence) and provides the body’s needs in calories and protein.