Obţinerea CO2- extractelor şi CO2- şroturilor din materii prime secundare autohtone
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
319 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-06 19:56
SM ISO690:2012
MIGALATIEV, Olga, CARAGIA, Vavil, CARELINA, Marina, GORDEEVA, Valentina. Obţinerea CO2- extractelor şi CO2- şroturilor din materii prime secundare autohtone. In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 3 martie 2016, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2016, pp. 240-245. ISBN 978-9975-88-013-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2016
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"
Cahul, Moldova, 3 martie 2016

Obţinerea CO2- extractelor şi CO2- şroturilor din materii prime secundare autohtone


Pag. 240-245

Migalatiev Olga, Caragia Vavil, Carelina Marina, Gordeeva Valentina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2021


Rezumat

The extracting technology of biologically active compounds from vegetable raw material, using carbon dioxide in the supercritical state, at present takes on a particular development, due to the fact that this method allows to obtain eco extracts, which do not contain organic solvents and impurities. The researches were focused on obtaining of CO2 extracts and CO2 meal samples from tomato and grape seeds, setting the optimal parameters of the extraction process with carbon dioxide, depending on the yield of extracted lipid fraction. The obtained extracts and meals can be widely used in the cosmetic, pharmaceutical and food industry.