Conținutul de compuși fenolici în produse vegetale din colecția centrului științific de cultivare a plantelor medicinale, USMF “Nicolae Testemițanu”
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
317 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-11 21:05
SM ISO690:2012
COJOCARU-TOMA, Maria. Conținutul de compuși fenolici în produse vegetale din colecția centrului științific de cultivare a plantelor medicinale, USMF “Nicolae Testemițanu”. In: Farmacia etică: istorie, realităţi şi perspective.: Conferinţă dedicată memoriei Vasile Procopişin - Patriarhul farmaciei Moldave, doctor habilitat în ştiinţe farmaceutice, profesor universitar şi Nadejda Ciobanu, doctor în ştiinţe farmaceutice, conferenţiar universitar, 19-21 aprilie 2018, Chișinău. Chișinău: Tipogr. "Imprint Star", 2018, pp. 200-203. ISBN 978-9975-3159-5-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Farmacia etică: istorie, realităţi şi perspective. 2018
Conferința "Farmacia etică: istorie, realităţi şi perspective"
Chișinău, Moldova, 19-21 aprilie 2018

Conținutul de compuși fenolici în produse vegetale din colecția centrului științific de cultivare a plantelor medicinale, USMF “Nicolae Testemițanu”

Content of phenolic compounds in plants material from the collection of Scientifical Centre for Cultivation of Medicinal Plants, SUMPh "Nicolae Testemitanu"


Pag. 200-203

Cojocaru-Toma Maria
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 19 martie 2021


Rezumat

Pornind de la idea că una din direcțiile actuale de dezvoltare a industriei farmaceutice este utilizarea extractelor din plante medicinale, lucrarea dată prezintă cercetări derulate în scopul determinării conținutului de compuși fenolici a produselor vegetale: Argimoniae herba și Cichorii herba, produse colectare din colecția Centrului Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale a USMF “Nicolae Testemițanu”. Conţinutul total de polifenoli s-a determinat după Folin-Ciocalteu, în dependență de concentrația alcoolului etilic, utilizând o gamă de 30-90%. Rezultatele denotă că conținutul maximal de compuși fenolici constituie 12,45% pentru Agrimoniae herba în extractul hidroetanolic de 50% și 10,96% pentru Cichorii herba în extractul hidroetanolic de 60%.

Starting from the idea that one of the current directions of development of the pharmaceutical industry is the using the extracts of medicinal plants, this paper presents research carried out in order to determine the content of phenolic compounds of the vegetable products: Argimoniae herba and Cichorii herba, harvested from the collection of the Scientific Center of Medicinal Plants Cultivation of Nicolae Testemitanu SUMPh. The total phenolic content was determined after Folin-Ciocalteu, in depending of the concentration of ethyl alcohol, in the range of 30-90%. The results indicate that the maximum content of phenolic compounds is 12,45% for Agrimoniae herba in the 50% hydro ethanolic extract and 10.96% for Cichorii herba in the 60% hydro ethanolic extract.

Cuvinte-cheie
plante medicinale, dozare, Compuşi fenolici