Cafeaua arabica vs cafeaua robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
465 21
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-22 09:40
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
615.015.4:663.93 (1)
Farmacologie. Terapeutică. Toxicologie (1592)
Ciocolată. Cacao. Cafea. Ceai. Tutun (18)
SM ISO690:2012
DONICI, Elena, UNCU, Andrei, VALICA, Vladimir, NICOLESCU, Florica, UNCU, Livia. Cafeaua arabica vs cafeaua robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 38-41. ISSN 1812-5077.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Farmaceutică a Moldovei
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077

Cafeaua arabica vs cafeaua robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi

Arabica coffee vs robusta coffee. Aspects of quality and composition of active principles

CZU: 615.015.4:663.93

Pag. 38-41

Donici Elena1, Uncu Andrei1, Valica Vladimir1, Nicolescu Florica2, Uncu Livia1
 
1 Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“,
2 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“
 
 
Disponibil în IBN: 16 martie 2021


Rezumat

Boabele de cafea Arabica sunt mult mai scumpe și valoroase în comparație cu cele Robusta, fapt care ar putea duce la falsificare prin înlocuirea sau amestecarea cu cafeaua Robusta pentru a obține un avantaj economic. S-a efectuat un review al literaturii referitor la posibilitatea de a diferenția cafeaua Arabica de Robusta prin compoziția chimică. S-a făcut concluzia că sunt insuficiente date în literatură și sunt necesare mai multe cercetări la acest subiect.

Arabica beans are more expensive and valuable compared to the Robusta, that could lead to falsification by replacing or mixing Arabica coffee with Robusta to obtain an economic advantage. It was reviewed the posibility of how to differentiate the Arabica coffee from Robusta by their chemical composition. It has been concluded that there are insufficient data in the literature and it is needed more researches on this topic.

Cuvinte-cheie
arabica, robusta, review,

arabica, robusta, review