Perspectivele evoluţiei şi deficienţele fluxului de turişti cazaţi în structurile de primire turistică în Republica Moldova
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
355 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-07 22:33
SM ISO690:2012
ŢURCAN, Rina, ROȘCA, Olga. Perspectivele evoluţiei şi deficienţele fluxului de turişti cazaţi în structurile de primire turistică în Republica Moldova. In: Particularităţile dezvoltării economiei mondiale în condiţiile globalizării, 15 aprilie 2016, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova, 2016, pp. 521-530. ISBN 978-9975-3092-7-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Particularităţile dezvoltării economiei mondiale în condiţiile globalizării 2016
Conferința "Particularităţile dezvoltării economiei mondiale în condiţiile globalizării"
Chişinău, Moldova, 15 aprilie 2016

Perspectivele evoluţiei şi deficienţele fluxului de turişti cazaţi în structurile de primire turistică în Republica Moldova

Evolution perspectives and shortcomings of accommodated tourists’ flow in tourist reception in the Republic of Moldova


Pag. 521-530

Ţurcan Rina, Roșca Olga
 
Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 4 martie 2021


Rezumat

Turismul devine o ramură din ce în ce mai dezvoltată la nivel mond-ial. Astfel, fluxul de turişti la nivel mondial are o tendinţă de creştere con-tinuă, ceea ce duce la o dezvoltare considerabilă a structurilor de primire turistică. Prezentul articol, abordează din punctul de vedere al dinamicii, structurii şi repartiţiei numărului de turişti, care beneficiază de serviciile structurilor de cazare turistică în Republica Moldova, sub aspectul per-spectivelor de evoluţie a acestora.

Tourism becomes a more developed branch at the world level. Thus, the flow of tourists in the world has a tendency of continuous growth, lead-ing to a considerable development of tourist reception. This article ad-dresses the terms of dynamics, structure and distribution of the number of tourists who use services of tourist accommodation structures in the Repub-lic of Moldova, in terms of their development prospects.

Cuvinte-cheie
turism, structura de primire turistică, flux de turişti, cazare, hotel,

tourism, tourist reception, the flow of tourists, accommo-dation, hotel