Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
524 33 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-10 20:53 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.14+573.6 (1) |
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (593) |
Biologie generală şi teoretică (106) |
SM ISO690:2012 BEŞLIU, Alina, CHISELIŢĂ, Oleg, CHISELIŢA, Natalia, EFREMOVA, Nadejda, TOFAN, Elena, LOZAN (SPRINCEAN), Ana. Compoziția biochimică a sedimentelor levurilor de bere la diferite procedee de autoliză. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2020, nr. 6(136), pp. 54-59. ISSN 1814-3237. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.4431557 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | |||||||
Numărul 6(136) / 2020 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.4431557 | |||||||
CZU: 663.14+573.6 | |||||||
Pag. 54-59 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În prezenta lucrare sunt evaluate rezultatele privind optimizarea condițiilor de autoliză și extragerea componenților celulari în urma fracționării biomasei sedimentelor levurilor de bere. Autoliza a fost efectuată cu utilizarea ca factori de inducție a acidului acetic glacial și a soluției tampon fosfat de sodiu, la temperaturi de +37°C și +45°C, timp de 8 ore, cu agitare periodică. S-a constatat că cantitatea maximă de proteine și carbohidrați a fost obținută în varianta experimentală în care a fost utilizată soluția tampon fosfat de sodiu la temperatura de +45°C. Rezultatele obținute prezintă o oportunitate de aplicare în biotehnologie pentru prelucrarea sedimentelor levurilor de bere și implimentarea în diverse domenii, în special în sectorul zootehnic. |
|||||||
Cuvinte-cheie Saccharomyces cerevisiae, metode de autoliză, extract proteic, extract manoproteic, fracția β-glucanică, carbohidraţi, proteine, Saccharomyces cerevisiae, autolysis methods, protein extract, mannoprotein extract, β-glucan fraction, carbohydrates, proteins |
|||||||
|