Atitudinea cadrelor didactice faţă de integrarea copiilor cu deficienţe mintale şi de auz
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
576 68
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-26 02:04
SM ISO690:2012
TIMUŞ, Angela. Atitudinea cadrelor didactice faţă de integrarea copiilor cu deficienţe mintale şi de auz. In: Asistența complexă a copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul educațional incluziv, 10 decembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP UPS „I.Creangă”, 2020, pp. 244-257. ISBN 978-9975-46-480-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Asistența complexă a copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul educațional incluziv 2020
Conferința "Asistența complexă a copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul educațional incluziv"
Chişinău, Moldova, 10 decembrie 2020

Atitudinea cadrelor didactice faţă de integrarea copiilor cu deficienţe mintale şi de auz


Pag. 244-257

Timuş Angela
 
Colegiul National ‖Johannes Honterus‖ Brasov, România
 
 
Disponibil în IBN: 13 ianuarie 2021


Rezumat

Adesea, deficienţa de auz la copii este percepută altfel decât deficienţa mintală, cum este cazul unor cadre didactice care nu sunt bine informate sau nu au suficientă experienţă în abordarea copiilor cu deficienţe. Şi în cazul specialiştilor bine informaţi şi cu o experienţă mai bogată în lucrul cu copiii deficienţi există o diferenţă de percepţie, care poate influenţa decisiv atitudinea faţă de integrarea acestei categorii de copii. Are o influenţă importantă, în formarea percepţiei sociale asupra deficienţei, de un tip sau altul, nivelul de pregătire şi formare profesională? Există inflluenţe diferite exercitate de către mediul integrator al şcolilor obişnuite şi de către mediul separat al şcolilor din învăţământul special?

In the survey outcomes de established psycho-pedagogical foundations of education and social integration by children with hearing impediment; it was developed a change in teachers attitudes towards children with SEN and to their integration.

Cuvinte-cheie
atitudine, percepție socială, deficienţă mintală, deficienţă de auz, integrare