Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
888 25
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 21:53
SM ISO690:2012
VASILAŞCU, Adriana. Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2008, nr. 4(9), pp. 382-385. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 4(9) / 2008 / ISSN 1857-1719

Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari

Pag. 382-385

Vasilaşcu Adriana
 
 
 
Disponibil în IBN: 30 noiembrie 2013


Rezumat

Recunoaşterea precoce a eroziunilor dentare este importantă la prevenţia unor dereglări ireversibile ale dentiţiei. Asocierea directă dintre frecvenţa consumului băuturilor acidulate şi riscul sporit al dezvoltării eroziunii prezintă dovezi convingătoare în etiologia lor. Îngrijirea dentară primară este prima responsabilitate în prevederea apariţiei eroziunilor ţesutului dentar dur.

Early recognition of dental erosion is important to prevent serious irreversible damage to the dentition. Direct association between the frequency of acidulated drinks consumption and the increased risk of erosion development presents powerful evidence for aetiology. The primary dental care is the first responsibility in prevention of erosion of hard dental tissue.